Blog || 26 || van Android naar iOS

Ik heb al een aantal jaren een Android telefoon, en ook qua tablet bleef ik altijd op Android zitten. Tot ik laatst mijn abonnement van mijn telefoon mocht verlengen en ik naar de winkel toe ging om de telefoons te bekijken.

telefoonwinkel

Toevallig werkte onze buurman bij de telefoonwinkel en hij vroeg aan mij of ik al een telefoon in gedachten had. Natuurlijk zei ik direct dat ik een Android telefoon wilde, waarop hij mij vroeg waarom ik geen iPhone wilde proberen.

Ik gaf hem aan dat als ik voor de iPhone koos, en deze mij niet beviel, ik 2 jaar aan me abonnement vast zat en dat niet zo zag zitten. Waarop mijn buurman zei; “ik heb een iPhone, je mag die van mij wel even bekijken en uitproberen”. Iets in mij maakte me toch nieuwsgierig dus terwijl hij andere klanten hielp ,mocht ik in zijn telefoon kijken hoe dat iOS werkte.

alfabetische volgorde

Ik ben altijd wel iemand geweest die zich eraan hecht, dat ik mijn apps makkelijk terug kon vinden, gewoonweg omdat ze op de goede alfabetische volgorde stonden.

Dit was iets wat bij zijn telefoon totaal niet het geval was, alles stond letterlijk kris kras door elkaar. Daardoor zakte de moed me in de schoenen. En verlangde ik al gauw naar de Android.

Maar toen ik zag dat hij wel allemaal mapjes kon maken op zijn scherm, werd ik toch weer nieuwsgierig naar iOS. Dit zou voor mijzelf dus erg handig zijn, want dan kan ik het alsnog allemaal zelf op goede volgorde zetten zodat ik dingen snel kan terug vinden.

Ook ben ik altijd wel bezig met apps van Office en dat was voor mij dus wel een pre dat dit goed te gebruiken was. Ook dit kon ik testen en werkte voor mij heel fijn.

De camera

De camera vond ik direct al iets minder omdat als je inzoomt, hij niet mooi scherp blijft. Iets wat met mijn Android telefoons meestal wel het geval was. Maar ondanks de onduidelijkheid bij inzoomen, was hij ook wel weer heel prettig in gebruik. Ook de front camera was mooi helder en zelfs het WhatsApp beeld bellen (handig z’ n buurman) kon ik even zien en ook dit was mooi beeld met mooi geluid.

Keuze snel gemaakt

Ik merkte aan mezelf dat ik toch wel nieuwsgierig was naar de modellen die hij had, als keuze, want ook hier zit nog steeds verschil in. Mijn buurman vertelde een hele hoop over de verschillende iPhones die ik kon kiezen, maar ik vond die van hem gewoon eigenlijk wel prettig dus vroeg hem direct welke iPhone hij had. Dit was de iPhone XR. “Doe mij die dan ook maar” zei ik. Hij maakte het abonnement in orde en vroeg of ik er nog een hoesje bij wilde. Ik gaf hem aan dat ik bij AliExpress wel even rond zou snuffelen maar dat ik wel bescherming van mijn scherm moest hebben. Mijn buurman lachte en kon mij vertellen dat daar genoeg hoesjes te vinden waren.

Tablet

Een week geleden kwam ik er bij toeval achter dat mijn tablet abonnement al een jaar verlengd had kunnen worden en ben ik gaan kijken welke keuzes ik had. Tot mijn eigen verbazing, zat ik al gauw bij de iOS tablet te kijken i.p.v. de Androids omdat ik op dit moment zo gewend al ben aan de iPhone en er zo prettig mee werk, dat ik gekozen heb voor de iPad air 2019. Een mooie grote tablet, die met het hoesje die ik gekocht heb, net een klein laptopje lijkt. Hij gaat overal mee naar toe en ik kan heel makkelijk bestanden etc verwerken, die hij ook direct weer op slaat op mijn OneDrive account.

Hier dus een vrouw, die van Android naar iOS is gegaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s