Blog || 24 || Een BBL-opleiding volgen met 2 kinderen

Een BBL-opleiding volgen met 2 kinderen.

Soms wordt er wel eens aan mij gevraagd; “hoe doe je dat toch allemaal werken en leren met 2 kinderen”.

Het lijkt voor de meeste zo lastig, maar als je een goede agenda hebt, dan kom je een heel eind.

Ik ben in september 2017 begonnen met mijn opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg in combinatie met maatschappelijke zorg. Beide een niveau 3 opleiding.

Via mijn werk kon ik deze opleiding gaan doen, alleen zat ook ikzelf in het begin te twijfelen hoe ik dit allemaal moest gaan rond breien met 2 kleine relatief kleine kinderen. (Dochter van toen 3 en zoontje van toen 1,5 jaar)

mama aan schoolwerk en de kindjes lekker buiten spelen

Mijn moeder en man hebben mij echt geholpen met de keuze te maken om ervoor te gaan. Mijn moeder past al op de kinderen als ik aan het werk ben, als mijn man vrij was, dan nam hij de kinderen en ik had dan genoeg kans en plek om te leren of opdrachten te maken. Ook de overweging dat als mijn dochter 4 jaar was zij naar de basisschool ging en dus overdag niet thuis was, nam ik mee met de keuze om de opleiding te gaan starten.

Zoals bij ieder gezin thuis, verliep het in het begin niet allemaal vlekkeloos en moest ik veel zoeken naar me draai te vinden. Ik ging vooruit kijken naar mijn rooster van school, maar ook naar mijn werkrooster en kon met mijn moeder door de weeks veel afspraken maken zodat ik mij kon concentreren op school.

Eigenlijk deed ik zodanig vooruit werken op school en hoefde ik thuis dus erg weinig te doen.

Nu dat ik in het 2de jaar zit en ik merk dat ik nu wat meer thuis moet doen, heb ik mijn vaste vrije dag op mijn werk op de dinsdag gezet. Maandag ga ik dan naar school en dan kan ik dinsdag overdag veel voor school doen als mijn zoon aan het spelen is en mijn dochter op school zit. Elk schooljaar is het weer even plannen met een agenda en vooruit kijken om alles te kunnen doen en maken, maar ik heb er vertrouwen in dat als ik straks na de zomervakantie mijn laatste jaar van de opleiding in ga, ook dit allemaal goed komt en ik mijn opleiding in juli 2020 mag weten te behalen.

mama aan schoolwerk en thomas lekker televisie kijken

Een gedachte over “Blog || 24 || Een BBL-opleiding volgen met 2 kinderen

  1. ( O ) ma van der Zwan - Verlegh zegt:

    Komt goed. En straks hebben jullie allemaal er profijt aan. Maar met september geen boeken. Maar genieten hoor. Lekker genieten met zijn allen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s