Blog || 22 || naar de huisarts

Zoals ik in de vorige blog al vertelde, ben ik zelf naar de huisarts geweest omdat mijn gewrichten steeds meer pijn beginnen te doen.

In 2015 kwamen ze per toeval in een bloedtest erachter dat ik positief testte op het borrelia bacterie (ziekte van Lyme). Ik moest toen een punctie laten nemen van het hersenvocht waar ik erg beroerd van geweest ben. Kon toen een week bijna niets anders dan liggen omdat ik onwijs hoofdpijn had hierdoor.

Ik heb toen 2 weken antibiotica (doxycycline) gebruikt in hoge dosis. Deze antibiotica zou ervoor moeten zorgen dat de ziekte van Lyme verdwijnt uit het lichaam. Hierna heb ik eigenlijk geen klachten meer gehad en is er dus verder niet naar om gekeken ook omdat ik in 2016 zwanger werd van Thomas.

Maar nu sinds eigenlijk december, werd ik verkouden met vooral pijn in de gewrichten rondom de borstkas. Hierdoor kon ik geen strak zittende kleding aan. Omdat ik verkouden was, dacht de huisarts dat het zou liggen aan de verkoudheid. Zou gekneusde ribben hebben van het hoesten.

Met dat in het achterhoofd, modderde ik eigenlijk een beetje door. Ook was ik te veel met Thomas bezig waardoor ik eigenlijk mezelf de tijd niet gunde om de huisarts opnieuw te bezoeken toen het niet over ging.

Afgelopen maandag had ik een telefonische afspraak, maar de huisarts vond het fijn als ik dinsdagochtend even langs kwam in de praktijk.

Toen ik bij haar op het spreekuur kwam, en uitlegde dat meerdere gewrichten nu zeer doen (ellebogen, knieën en nog steeds de borstkas) heeft zij mij doorgestuurd naar de reumatoloog.

Ze heeft een verdenking van misschien toch weer de ziekte van Lyme(dat hij door de antibiotica in 2015 niet geheel is opgelost). Maar ook reuma of artritis sloot zij niet uit.

In juli kan ik terecht bij de reumatoloog en dan hoop ik snel meer te weten.


As I said in the previous blog, I went to the doctor myself because my joints are starting to hurt more and more.

In 2015 they discovered by chance in a blood test that I tested positive for the borrelia bacterium (Lyme disease). I then had to have a puncture taken from the brain fluid that I was very sick of. At that time it was almost impossible for me to lie for a week because I had a headache because of this.

I then used antibiotics (doxycycline) in high doses for 2 weeks. These antibiotics should ensure that Lyme disease disappears from the body. After this I actually had no more complaints and so I didn’t look at it further, also because I became pregnant with Thomas in 2016.

But since December actually, I got a cold with pain in the joints around the chest. Because of this I could not wear tight-fitting clothes. Because I had a cold, the doctor thought it was due to the cold. Could have bruised ribs from coughing.

With that in mind, I was actually muddling a bit. I was also too busy with Thomas, so I didn’t actually allow myself the time to visit the doctor again when it didn’t stop.

Last Monday I had a telephone appointment, but the doctor thought it would be nice if I would come by in the practice on Tuesday morning.

When I came to her for consultation and explained that several joints now hurt (elbows, knees and still the chest) she sent me to the rheumatologist.

She has a suspicion of perhaps again Lyme disease (that he was not completely resolved by the antibiotics in 2015). But she also did not rule out rheumatism or arthritis.

In July I can go to the rheumatologist and I hope to know more soon.

8 gedachtes over “Blog || 22 || naar de huisarts

  1. Caroline zegt:

    Dat klinkt alles behalve fijn. Ik hoop dat je snel wat meer duidelijk krijgt of het de ziekte van Lyme is of wellicht reuma of artritis. Sterkte ermee, groetjes Caroline.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s