Blog || 16 || zwemlessen Nina

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb.

Het was even druk met werk en school en dan natuurlijk onze 2 kindjes nog..

Nina is na de vakantie weer begonnen met zwemles.

Zij zwemt bij de hofspetters in het hofbad in ypenburg.(onder de laatste foto vind je uitleg van hun methode)

Nina heeft een tijd gehad dat zij totaal niet naar zwemles wilde. Kleedde zich wel gewoon om, maar vervolgens bij het bad aangekomen, gilde ze de hele boel bij elkaar omdat ze het water niet in wilde.

Donderdag 14 maart was weer z’n les en ik wist me even geen raad. Ze hebben ons toen geadviseerd om maandag 25 maart weer te starten in fase 2 maar dan in het recreatiebad in plaats van het wedstrijdbad. Dit water is ook warmer.

25 maart was een redelijke les, ze deed 20 minuten actief mee en gaf daarna pijn in jaar oren aan. Vervolgens had ze 1 april weer les en hier hadden ze een kleine groep en was ze heel actief mee aan het doen.

Ik wist dat het zwembad ook lessen aanbood in kleinere groepen en ik had het gevoel dat Nina hier baat bij zou hebben, dus hebben we Nina omgezet van de superspetters naar de premiumspetters en kon zij woensdag 10 april om 13.25 uur terecht.

Woensdag 10 April; eerste les premiumspetters 

Toen we bij het zwembad aankwamen, zag ik eigenlijk de bui alweer hangen want Nina moest dus zwemmen in het wedstrijd bad. 

Oma zou haar omkleden en naar het bad brengen, Nina keek wat angstig uit naar ogen maar tot de aanmelding bij de juf ging het goed. Nina zei oma gedag en terwijl oma naar de kleedkamer terug liep, mocht Nina het bad in gaan. En ja hoor, daar gingen we weer. Nina wilde het bad niet in want ze vond het water te koud. De juffrouw die ze had, was nieuw voor Nina maar die zette toch door met haar en in het begin liep Nina heel erg onzeker door het water.

Oma, Thomas en mama mochten kijken maar zijn op een gegeven moment even gaan zitten zodat we niet volledig in zicht van Nina waren en langzaam aan kwam Nina los. Ja hoor daar ging onze spetter met der koppie onder water, tot meerdere keren aan toe. Ook het drijven op de buik ging ontzettend goed. Zo goed zelfs dat de juf Nina ging kietelen om haar uit balans te krijgen.

En toen oma Nina weer ging ophalen mochten de kinderen nog een bommetje maken, nou dit was helemaal geweldig want Nina sprong zelfstandig het water in! 

Ze werken bij de hofspetters met score weken zodat wij kunnen zien hoever Nina in haar fase is. Deze wordt als goed is voor a.s. zondag bijgewerkt en dan hoop ik dat ons meisje vooruitgang heeft gemaakt, maar dat moet wel goed komen, denk ik!

Premium zwemles (vanaf 4,5 jaar)

Wij geven zwemles volgens de SuperSpetters methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Het zwemles programma bestaat uit 8 niveau’s. Daarna gaat uw kind afzwemmen voor zijn of haar zwemdiploma. Het SuperSpetter diploma staat gelijk aan het C diploma.

Er wordt gezwommen in groepjes van maximaal 4 kinderen. 

Verschil tussen SuperSpetters en ABC-methode 

Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Het ZwemABC bestaat uit drie diploma’s waarbij het kind na het behalen van het gehele ZwemABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zowel zwemveilig als zwemvaardig.

SuperSpetters zwemmethode

 1.  Watergewenning
  – Ogen open onder water
  – Beweegt zelf door het water
  – Springt zelfstandig in het water
  – Onderwater kunnen oriënteren
 2. Drijven
  – Drijven buik 
  – Drijven rug
  – Uitdrijven buik
  – Uitdrijven rug
  – Borstcrawl benen (12,5 meter)
  – Rugcrawl benen (12,5 meter)
  – Onderwater activiteit
 3. Rugcrawl + rugslag (2x 12,5 meter)
  – Spetterbenen
  – Armslag
  – Ademhaling
  – Rugslag
  – Onderwater activiteit
 4. Borstcrawl (2x 12,5 meter)
  – Spetterbenen
  – Armslag
  – Ademhaling (zijkant)
  – Schoolslag benen
  – Onderwater activiteit
 5. Rugslag + schoolslag
  – Rugslag benen
  – Uitdrijven
  – Schoolslag benen
  – Schoolslag combinatie
  – Ademhaling (wedstrijdslag)
  – Onderwater activiteit
 6. Alle slagen
  – Rugslag (75 meter)
  – Schoolslag (75 meter)
  – Borstcrawl (75 meter)
  – Rugcrawl (75 meter)
  – Rugslag 25 meter met kleding
  – Schoolslag 25 meter met kleding
  – Onderwater activiteit
 7. Survival onderdelen
  – Voet- en kopsprong
  – Krokodillen draai
  – Helphouding
  – Watertrappen
  – Kantklimmen
  – Koprol vanaf de kant
  – Koprol in het water
  – Hoekduik
  – Mat (onder en overheen)
  – Onderwater door het gat (6 meter)
 8. Diploma zwemmen
  – Conditioneel voldoende zonder kleding
  – Conditioneel voldoende met kleding
  – Alle survival onderdelen
  – Alle eisen voldoende 

Kijk eens op hun website; www.hofspetters.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s