Blog || 7 || slaapfeestje en erna ziek

Zaterdag 23 februari

We hadden vandaag afgesproken dat Nina haar vriendinnetje Noa mocht komen slapen.

Nina werd in de ochtend om 5.30 uur wakker en meldde dat we moesten opstaan want we moesten Noa ophalen.

 

We hadden afgesproken in de middag Noa op te halen bij tante Wendy, maar ook bij tante Wendy stond Noa de gehele tijd te kijken of Ome Thierry er al aan kwam samen met Nina.

Rond half 3 hadden we Noa gezellig bij ons en hebben de kindjes alle 3 lekker gespeeld. In de avond zouden we lekker patatjes met een frikandel eten.

7106ed79-5645-497d-bd4c-35aa26fa8253

Na het avondeten even douchen, en tanden poetsen en toen nog even lekker dansen en springen op k3. Rond een uurtje of 20.00 uur begonnen de kindjes aan te geven dat ze moe begonnen te worden en dat ze naar bed wilde.

Giechelen

Dus hop hop richting bed, en toen hoorde je de dametjes nog wel even giechelen, maar eigenlijk werd het ook al binnen een half uur volledig stil. Nog even een kijkje om het hoekje en de meisjes lagen heerlijk in dromenland.

Griepje op komst…..

Thomas daar in tegen had er geen zin in, althans zijn lichaam niet zo zeer. Hij was ineens een beetje uit zijn doen en we konden het niet plaatsen wat er was.

Zondag 24 februari

De volgende ochtend was thomas als eerste wakker om 7.00 uur en de meisjes werden om half 8 wakker en gingen direct weer spelen in de kamer van Nina.

Iedereen leek wel een beetje uit zijn doen behalve mijn man en Noa. Nina luisterde vandaag voor geen meter en Thomas was nog steeds erg uit zijn doen. Toch nog even de stap gezet om richting de kinderboerderij Tanthof te gaan.

Daar mochten Nina en Noa naar het eerste geboren lammetje kijken genaamd Sietske.

Dit vonden de meisjes helemaal super, alleen was de pret voor korte duur omdat Nina niet goed wilde luisteren besloten we naar huis te gaan en zou mijn man Noa naar huis brengen voordat hij ging optreden met de Prometoeters.

Dit vond Nina niet leuk maar was wel even nodig want daarna wist zij ineens weer wat luisteren was.

Thomas bleef de gehele dag uit zijn doen, maar nog steeds geen oorzaak waardoor.

Maandag 25 februari

De volgende dag was Thomas erg hangerig en viel regelmatig in slaap. Ook had hij koorts en klaagde over pijn maar met een zetpil gaf die geen pijn meer aan.

S’avonds zijn we betijds naar bed gegaan.

Thomas werd tijdens het slapen, meerdere keren huilend wakker en was vervolgens ontroostbaar, begon daarna zacht te kreunen en viel in slaap om dit na een paar minuten weer te herhalen.

Zijn temperatuur was niet verontrustend, maar dat ontroostbaar huilen en kreunen zette me toch aan om de huisartsenpost te contacten en hun vonden het met deze symptomen belangrijk dat die gezien werd. We konden een half uur na het bellen al terecht bij de HAP.

De arts van de HAP heeft Thomas nagekeken en kon eigenlijk niets geks vinden behalve dat zijn keel behoorlijk rood zag. Het advies werd, met paracetamol moet je een eind komen dus geef dit maar 3 x per dag aan hem en dan voorlopig even aankijken.

Dinsdag 26 februari hebben we aangekeken hoe Thomas het overdag deed. Maar zijn temperatuur bleef met zetpil toch wel redelijk hoog telkens.

Ook was ikzelf deze ochtend beroerd opgestaan en waren Thomas en ik vooral in een hangbui.

Thomas had in de avond 37.9 graden en ikzelf zat op 38.0 graden. Samen met Thomas gingen we redelijk vroeg naar boven, te weten dat we weer een rot avond tegemoet zouden gaan en ja hoor.. het was weer raak.. weer krijsen en kreunen om vervolgens in slaap te vallen.

Woensdag 27 februari hebben we besloten om onze eigen huisartsenpraktijk te bellen en Thomas even te laten checken.

Ondertussen had Thomas dus een fikse keelontsteking ontwikkeld en kreeg hij antibiotica ervoor op de hoop dat dit snel minder zou gaan worden.

Ook ik lag die dag met nog hogere koorts en kon ik helaas dus niet aan het werk. Ook mijn keel begon zeer te doen en was erg duizelig door me oren. Ziek melden op mijn werk was dus helaas de enigste optie.

Ook donderdag lagen wij als 2 kacheltjes op elkaar en waren we samen ziek.

Mama heeft sinds vandaag voornamelijk alleen nog heel erg keelpijn en de koorts is eindelijk gezakt. Morgen mag mama weer heerlijk aan het werk.

Met Thomas lijkt het ook wat beter te gaan, hij eet en drinkt weer wat beter en zijn temperatuur lijkt gedaald te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s